Urządzenia i Akcesoria
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 - 150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
15 g oleju
-
1 łyżeczka papryki, mielonej
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 skórki z bananów ekologicznych, średnio dojrzałych, umytych (patrz wskazówka)
-
2 bułki do burgerów
-
30 g sosu barbecue
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1293.5 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Kanapki z pastą z krewetek i borówkowy drink z Prosecco
5 godz.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
45 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Pełnoziarniste bułeczki bao z pikantnymi krewetkami i świeżymi warzywami
1 godz. 50 min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Czarne bułki do burgerów
2 godz.